top of page

Wie ben ik

Ik ben Graciëlla (1974) en ben getrouwd en heb een dochter. We wonen in Den Haag. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Suriname. Het land met de mooiste en indrukwekkendste tropische oerwouden en waar mijn liefde voor de natuur en eten is ontstaan. Het strand, de duinen en de zee zijn nu mijn achtertuin. Mijn mooie stad achter de duinen, mijn thuis!

De mensen in mijn omgeving (familie, vrienden, buren en collega's) beschrijven mij als een sociaal, zorgzaam, kritisch en daadkrachtig persoon. Ik ben constant op zoek naar contact en harmonie. Koken en eten zijn onder andere voor mij manieren om dit te bereiken. Wat muziek is voor anderen; een uiting van emoties, is eten voor mij. Wat er ook wordt gevierd; een geboortedag, een sterfdag  of zomaar, ik zorg altijd voor een (feest)maaltijd!


Familie en EchtscheidingsMediator
Na de basisopleiding tot mediator heb ik mij gespecialiseerd in echtscheidingszaken. Op jonge leeftijd heb ik te maken gehad met de scheiding van mijn ouders. De afwikkeling van die scheiding heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Tot op latere leeftijd heb ik met loyaliteitsissues geworsteld. Kinderen blijven ondanks alles altijd loyaal aan hun beide ouders. En dit is wat ik ouders meegeef; jullie gaan als partners uit elkaar maar jullie blijven de ouders van jullie kinderen. 


Culturele aspecten
Door mijn jarenlange werkervaring in de vreemdelingenwereld als coach en hulpverlener heb ik talloze gesprekken gesprekken gevoerd. Door mijn achtergrond heb ik tijdens de mediationgeprekken aandacht voor de culturele achtergronden die een rol spelen bij de communicatie. Ik begrijp dat er meer kan spelen dan enkel aan de buitenkant zichtbaar is en wordt uitgesproken.
suriname%202018%20330_edited.jpg
bottom of page